Közel tízezer laptopot kapnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolák

Megosztás

Csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy megye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. Az EU-s támogatásból megvalósuló eszközbeszerzés minden bizonnyal idén is remek alkalmat biztosít a kormánypárti politikusoknak a kampányolásra. Az elmúlt években ugyanis fideszes képviselők és -jelöltjeik osztották ki ezeket az eszközöket.

A teljes projekt keretében mintegy 193.702 diák kap új eszközöket, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe 9.937 darab notebook érkezik az 5., 6. és 9. évfolyamos diákokhoz.

A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100%-os leányvállalata, a Delta Systems Kft. jelenleg az egyik legnagyobb informatikai rendszerintegrátor Magyarországon.

A mostani beruházás célja, hogy a koronavírus járvány kapcsán a köznevelésben megindult dinamikus módszertani és infrastrukturális fejlődést tovább vigye, és a jelenléti oktatás keretei között valósítsa meg, ezáltal a következő időszak változó társadalmi, gazdasági kihívások közepette is versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekeknek és a családoknak. A digitális kompetenciák fejlesztése hozzájárul ahhoz, hogy a köznevelésből kilépő tanulók rendelkezzenek a munkába álláshoz, szakképzésbe, a felsőoktatásba történő becsatlakozáshoz vagy akár az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges eszközökkel és készségekkel.

Noha a laptopok nyilván nem olyan „erőgépek” lesznek, melyek alkalmasak lennének a legnagyobb erőforrásigényű játékok futtatására, a specifikációt évről évre úgy igazítják, hogy a tanuláshoz szükséges szoftvereket, videókat, interaktív online alkalmazásokat kényelmesen tudják használni a diákok, ugyanakkor hordozható, biztonságos, praktikus kialakításúak legyenek. A Delta Systems Kft. természetesen operációs rendszerrel szállítja a gépeket a megrendelő által megjelölt helyszínekre, írja a szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény.

“A Delta árbevétele az elmúlt években szépen nőtt (2020-ban 13,5 milliárd forint volt), köszönhetően annak is, hogy meglehetősen jól szerepel az állami informatikai közbeszerzéseken. A Mészáros Lőrinc és Vida József közreműködésével az MKB-ból, a Budapest Bankból és a Takarékbankból összeboronált Magyar Bankholding jelenlegi első embere, Barna Zsolt, vagy például a rendőrségi beszállító Neuman Péter is megfordult benne.” – írja a HVG.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek